В прессъобщение Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) се противопоставя на твърдения, че се ограничава

...
В прессъобщение Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) се противопоставя на твърдения, че се ограничава
Коментари Харесай

НЗОК уверява, че не ограничава лъчетерапията

В прессъобщение  Националната здравноосигурителна каса  (НЗОК) се опълчва на изказвания, че  се лимитира лъчетерапията на онкоболни пациенти.

От Здравната каса обаче прецизират, че  има нарастване на размерите от действия , включени в клиничните пътеки за лъчетерапия през 2018 година, пипе news.bg.

Затова и те се възнамеряват в границите на тримесечие: " Определените месечни размери за лечебните заведения, осигуряващи лекуване по лъчетерапия, дават благоприятни условия за обмисляне на пациентите, нуждаещи се от този тип лекуване, като е основана опция за потребление на  размерите в границите на тримесечието . "

От НЗОК особено прецизират, че в Националния рамков контракт за медицински действия 2018, който е подписан двустранно от БЛС и НЗОК, член 344, ал.9  вкарва позволителен режим в РЗОК за осъществяване на действия по КП №251.2, КП№252.1, КП№252.2 и Апр №36 ", т.е. при лъчелечение на онкоболни пациенти.

Средствата, планувани в Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2018 година обезпечават лекуването на всички пациенти, които се нуждаят от този тип терапия, показват обаче от НЗОК.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР